Als het om PCR testen gaat, weten veel mensen niet zeker wanneer ze er een moeten laten doen. Dat is begrijpelijk, want PCR-testen kunnen om verschillende redenen worden gebruikt. Zo kan je een PCR-test laten doen om toegang te krijgen tot je vlucht of een bepaald land waar dit gevraagd wordt. Maar zo moet je ook een PCR-test laten doen wanneer je in contact bent geweest met een persoon welke besmet is met het coronavirus. In dit artikel zullen we bespreken wanneer je een PCR test moet laten doen en waarom het belangrijk is.

Wat doet een PCR test?

Een PCR-test is een test die wordt gedaan om te zien of je een infectie hebt. PCR staat voor polymerase-kettingreactie. Dit type test wordt meestal gedaan op een monster van bloed, urine of speeksel. De PCR-test zoekt naar stukjes genetisch materiaal van het virus. Als deze stukjes in jouw monster worden gevonden, betekent dit dat je een actieve infectie hebt

Het belang van PCR testen

PCR-tests zijn belangrijk omdat zij kunnen helpen de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. PCR-tests kunnen worden gebruikt om een reeks virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers op te sporen. PCR-tests zijn ook belangrijk omdat zij kunnen helpen bij het identificeren van mensen die met een ziekte besmet zijn maar geen symptomen vertonen. Dit staat bekend als asymptomatische overdracht. Asymptomatische overdracht wordt geacht een rol te spelen bij de verspreiding van veel ziekten, waaronder de griep, ebola en SARS-CoV-19 (het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt). PCR test in Tilburg is daarom belangrijk om de verspreiding van het virus te remmen.

Wanneer moet u een PCR-test laten doen?

Als je symptomen heeft die lijken op die van het coronavirus, is het raadzaam om een PCR-test te doen. Hiervoor kan je terecht bij PCR Test Tilburg. Het is ook belangrijk om een PCR-test te laten doen als je in contact bent geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus. Je kunt namelijk besmet zijn en dat niet weten. Als je besmet bent, is het belangrijk je jezelf isoleert, zodat je het virus niet verspreid naar anderen. Bij PCR Test Tilburg worden snelle en betrouwbare testen aangeboden welke kunnen helpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Wanneer je denkt een PCR Test nodig denkt te hebben is het aan te raden om een van deze partijen te benaderen.