Natuurfotograaf

Over Mij

                                                                                             –Willem de natuurfotograaf

Als natuurfotograaf gebruik ik foto-apparatuur, zoals spiegelreflexcamera’s en verschillende lenzen, om foto’s te maken van allerlei soorten natuurtaferelen. Ik richt me niet alleen op natuurscènes in het algemeen, maar ben ook gespecialiseerd in het fotograferen van specifieke onderwerpen in de natuur. Net als veel andere professionele natuurfotografen fotografeer ik het liefst alle soorten natuur, het kan een bepaald type dier zijn of het vastleggen van dieren in een bepaalde regio of omgeving, zoals de Afrikaanse ‘Big Five’ of dieren onder water.

Mijn carrière

Ik heb deze carrière in natuurfotografie opgebouwd met ervaring uit vele jaren praktijk, aangezien het vaardigheden vereist die bij sommige andere soorten fotografie misschien niet nodig zijn. Ik sta altijd klaar met mijn camera, wanneer de kans op een unieke foto zich voordoet. Dit vereist vaak veel geduld, en het verkrijgen van één enkele kwaliteitsfoto kan uren of zelfs dagen duren. Natuurfoto-opnames hebben me niet alleen geholpen de natuur te waarderen, maar het heeft me ook meegenomen op avonturen over de grens. Het vereist vele reizen naar de mooiste natuurreservaat om de beste foto’s ooit te maken.

natuur
carrière
foto
foto

De juiste uitrusting

Ik heb geweldige ervaringen en momenten gehad met het fotograferen van dieren en landschappen, waarvoor bepaalde gespecialiseerde fotografie-apparatuur nodig is, met name speciale lenzen. Lange lenzen waarmee een camera over grote afstanden kan inzoomen, zijn onmisbaar bij het fotograferen van dieren op afstand. Hierdoor kan ik foto’s maken van dieren zonder ze bang te maken of mezelf in gevaar te brengen. Soms gebruik ik macrolenzen om extreme close-ups te maken van zeer kleine dieren, insecten en planten. Als ik een bezoekje breng aan de onderwaterwereld, gebruik ik natuurlijk fotografieapparatuur die is ontworpen voor het vastleggen van het leven in zee.

Respect voor de natuur

Door zowel nieuwe als ouderwetse fotografietechnieken te gebruiken, heb ik boeiende foto’s kunnen maken van de natuur op verschillende plaatsen. Ik probeer ervoor te zorgen dat er tijdens het fotograferen geen interferentie is met de acties of omgeving van een dier en vermijd het manipuleren van de acties van een dier om een specifieke foto te maken. In feite is het de ethiek van natuurfotografen om zich nooit te bemoeien met de wonderlijke natuur, ook al betekent dit de dood van een hulpeloos prooidier door een groter roofdier.