Misschien denkt niet iedereen er gelijk aan: gaas in de tuin. Dat is jammer, want gaas is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Meters gaas kopen is zeker betaalbaar, je kunt het makkelijk zelf plaatsen en het is een manier om snel een hek neer te zetten op een plaats naar eigen keuze. Het hek van gaas kun je tijdelijk of permanent neerzetten. In deze tekst wordt er verder ingegaan op de projecten waar je gaas voor kunt gebruiken. Er zijn meer doeleinden dan het bekende kippengaas om kippen mee te houden. 

Gaas om je groenten te beschermen

Veel mensen hebben in de tuin een moestuintje. De ene heeft een hobby moestuintje en de ander heeft een gigantische moestuin. Wanneer je over een moestuin beschikt zul je weten dat het goed mogelijk is dat knaagdieren schade aanrichten. Dit is zeer vervelend. Zeker bij net nieuwe planten of de recent gezaaide zaden. Met omheining van gaas bescherm je de moestuin tegen knaagdieren en vogels. Deze bescherming kun je tijdelijk of permanent plaatsen. Het plaatsen kan om de moestuin heen, maar het is ook mogelijk om gaas boven de moestuin te plaatsen. Zo is de moestuin volledig beschermd. 

Geef jouw dieren de optie om naar buiten te gaan

Gaas kan dus bescherming bieden tegen dieren, maar gaas kan ook gebruikt worden voor dieren. In Nederland zijn veel mensen die konijnen of cavia’s hebben. Je gunt het deze dieren dat ze naar buiten kunnen. Met gaas is het mogelijk om een omheining te maken waar de dieren buiten in kunnen zijn. Je gunt de dieren zo een beter leven. Door deze vrijheid te bieden zullen kinderen ook zien hoe leuk het is om naar buiten te gaan. Dit is een extraatje dat fijn is om mee te nemen.

Het beschermen van bloemen

Groenten en fruit kunnen beschermd worden met gaas, maar dit geldt ook voor bloemen. Katten en honden kunnen nogal enthousiast zijn en soms gaat dit ten koste van jouw bloemen. Gaas zorgt voor bescherming. Daarbij is het erg licht en dun, waardoor je wel gewoon naar de mooie bloemen kunt blijven kijken. Voor bijen is gaas geen obstakel, dus deze kunnen gewoon naar de bloemen vliegen. Gaas biedt bescherming voor dieren in de tuin, maar kan ook buiten de tuin bescherming bieden tegen dieren.

De bescherming van dijken 

Er zijn verschillende dieren die onze dijken mogelijk ondermijnen. Marters, dassen, konijnen en ratten zijn voorbeelden van dieren die dijken, maar ook tuimelkades en glooiingen kunnen ondermijnen. Dassengaas met krimp voorkomt deze ondermijning. Je kunt dit gaas inzetten voor het voorkomen van ondermijning, maar dassengaas is ook te gebruiken voor de vorige drie doeleinden in de tuin. Het gebruik van gaas is voor veel doeleinden in te zetten. Het is erg functioneel en is betaalbaar. Je hoeft er niet veel geld voor uit te geven en kunt het zelf neer zetten. Je hebt dat zeer snel gedaan. In iedere tuin kan gaas een oplossing bieden. Daarom kun je het ook in jouw tuin plaatsen.